بحرانی به نام عسل مصنوعی
حجم بالای کشف و ضبط عسل مصنوعی در ایران نمایانگر این مسئله است که حجم بالایی از عسل موجود در بازار تقلبی و فاقد استاندارهای سلامت است،این مسئله علاوه بر این که تیشه به ریشه زنبوردارهای متعهد و اصیل می زند و سلامت خانواده ها را با تهدید جدی رو به رو کرده است.
این مسئله باعث شده تجارت عسل در با مشکل مواجه شود و شناسایی عسل طبیعی برای هر شخص عادی امکان پذیر نباشد. این پدیده نه فقط در ایران که در کشورهای دیگر هم به بحران تبدیل شده بر اساس گزارش های منتشر شده عسل ششمین محصول پرتقلب دنیاست؛ این مسئله باعث شده اعتماد مهم ترین عامل تعیین بازار عسل باشد. برای مثال ما در هنگی بی موفق به صادرات عسل به کردستان عراق شدیم با این که تمامی پارامترهای بهداشتی رعایت کرده بودیم و محصول ما در بالاترین سطح از استانداردهای بهداشت ایران و عراق بود باز هم با سختی های فراونی روبه رو شدیم و پروسه فروش و نفوذ در بازار برای ما با سختی فراوانی همراه بود.
عسل تقلبی و مصنوعی
عسل تقلبی عسلی است که با مواد دیگر مخلوط شده و ناخالص است. این ماده امکان دارد در ابتدا عسل واقعی بوده باشد، اما مواد دیگری به آن افزوده شده تا مقدار آن افزایش یابد یا ارزش آن بیشتر شود گلوکز، دکستروز، ملاس (شیره چغندر)، شربت شکر، شیره ذرت، نشاسته یا سایر فرآوردههای مشابه به غیر از شهد هستند که به عسل اضافه می شوند.
عسل مصنوعی مترادف قدیمی شربت قند معکوس است؛ مایعی که بوسیله روشهای شیمیایی تولید میشود و ارتباطی با زنبورهای عسل ندارد. با این حال از لحاظ لغوی، عسل مصنوعی نوعی عسل تقلبی است.
عسل تقلبی و مصنوعی در ایران به روایت خبرگزاری ها
گزارشهای منتشر شد از خبرگزاریهای رسمی حاکی از آن است که در چند سال اخیر حجم تولید عسل غیر طبیعی به شدت رو به افزایش است، فروردین 98 خبرگزاری تسنیم خبری منتشر کرد که در آن کلانتری یافت آباد 6 تن عسل تقلبی را در این منطه کشف کرد که پس از بررسی های انجام شده مشخص شده؛ عسلها به صورت غیرمجاز از روغن پالم، مومهای غیرطبیعی، گلوکز و شیرههای با مواد ترکیبی نامشخص تولید شده و در سطح تهران و سوپرمارکتها توزیع میشد.
در تبریز هم نمونه مشابهی از این کشف توسط نیروی انتظامی صورت گرفته خبرگزاری مهر از کشف 10 تن عسل تقلبی در کارگاههای تولیدی تبریز خبرداد، این فروشندگان عسل موجود را تحت عنوان عسل طبیعی در فروشگاهها و سوپر مارکتها توزیع میکردند. همچنین در استان اردبیل چند هفته پیش در یک کارگاه؛ عسل تقلبی به میزان 15 تن توسط مامورین انتظامی کشف شد؛ که حتی یک گرم عسل در کارگاه وجود نداشت چراکه در این کارگاه عسلهای تقلبی با شکر تولید و روانه بازار میشد.
در موردی دیگر دکتر سعیدلویی معاون شبکه بهداشت شهرستان رباط کریم از کشف 19 تن عسل تقلبی در یکی از کارگاههای رباط کریم خبر داد و اعلام کرد: این عسلهای تقلبی در کارگاهی دورافتاده و در شرایطی کاملا غیربهداشتی تولید میشد، وی افزود: در این کارگاه از موادی مانند گلوکز، فروکتوز و قندهای مصنوعی برای تهیه عسل استفاده میشد که مصرف آن سبب افزایش فشارخون، اختلال در حافظه و پیری زودرس میشود. در این کارگاه عسلهای تقلبی در ظرفهایی که برچسبهای شرکتهای صاحب نام و معروف تولیدعسل روی آن نقش بسته بود بسته بندی و به بازار مصرف عرضه میشد.
در پاکدشت هم موردی مانند این توسط نیروی انتظامی منهدم شد بر اساس خبر منتشر شده از خبرگزاری صدا و سیما در شهرستان پاکدشت کارگاه تولید عسل کاملا تقلبی کشف و منهدم شد در این کارگاه که با سوء استفاده از برندهای معتبر و مرغوب، اقدام به تولید عسل تقلبی می کرد 7 تن عسل موجود در آن ضبط شد.
و تنها در این پنج فقره 47 تن عسل تقلبی معادل 47000 کلیوگرم از بازار عسل ایران جمع آوری شده،عسلی که قاتل سلامتی انسان و مصداق بارز دزدی از جامعه است. به خاطر همین موارد است که در جامعه اعتماد به خرید عسل طبیعی به شدت ضربه دیده و نیازمند ترمیم اعتماد در آن است.
طبیعی است وقتی جواب آزمایشگاه همراه با محصول نیست، زنبوردار مشخص نیست و واسطهگری زیاد باشد؛ توزیع انبوه و بدون ردیابی از سوپرمارکتهایی صورت گیرد که هزار محصول دارند و کسی هم حاضر به ضمانت محصول نباشد واضح است که دلالها و دزدان اعتماد در جامعه؛ تبر به ریشه سلامت مردم میزنند.
استارتاپ هنگی بی استارتاپی است که به محیط زیست توجه می کند و تلاش می کند در پلت فرم خود زنبوردارانی را معرفی کند که متعهد، صادق و با تجربه هستند. در چشم انداز خود به دنبال کاهش سهم عسل تقلبی و ایجاد بستری برای شکلگیری اعتماد بین مصرف کننده و زنبوردار در بازار است.
خیلی عالیه واقعا خیلی مهمه چون عسل طبیعی واقعا فواید خیلی زیاد درمانی داره برای تغذیه آدم هم خیلی مهمه